DATE
Jul 2020
Client
NREP
Deliverables

Acquisition Advisory

Clarion Hotel Amaranten Stockholm


Nordic Hotel Consulting advised NREP on the landmark acquisition of the 461-rooms Clarion Hotel Amaranten in central Stockholm. This transaction marks NREP's first hotel property in Sweden.

 

Quotes from Press Release:

”För oss på NREP är förvärvet av Amaranten en attraktiv möjlighet att skapa långsiktigt värde för alla involverade parter. Vi vill göra hotellet ännu bättre för Nordic Choice Hotels att driva, för gästerna att bo på men även ur ett hållbarhetsperspektiv. Därför har vi redan planerat renoveringar och energieffektiviserande lösningar som ska förbättra både fastigheten och hotellupplevelsen. Nu ser jag med stor tillförsikt på ett fortsatt bra samarbete med Nordic Choice Hotels.”

Marianne Hoffman, Investment Director of NREP

”Fastigheten var egentligen inte till salu men det är svårt att tacka nej till en affär ifall köparen är seriös, kapitalstark och har en tydlig utvecklingsplan för byggnaden. Det här är bra för Nordic Choice Hotels, det är bra för kungsholmsborna och det blir bra för hotellets gäster eftersom hotellet redan 2021 kommer att uppgraderas”

Petter Stordalen, Owner of Strawberry

”Vi investerar i fastigheter där vi ser att vi kan bidra med kompetens, kapital och vilja att leverera en kvalitativ fastighetsprodukt som gynnar både människor och miljön. Trots att turism genomgår en stor utmaning i samband med Covid-19 tror vi att hotellbranschen återhämtar sig på sikt och därmed går vi in med ett långsiktigt perspektiv, likt alla våra investeringar. Vi ser fram emot att i tät dialog med Nordic Choice Hotels säkerställa att Amaranten håller hög kvalitet över tid och se till att gästerna får en fortsatt utmärkt upplevelse på hotellet framöver.”

Jens Petter Hagen, Partner & Fund Manager of Nordic Strategies Fund IV at NREP.

 

Read the press release here (SE).

About NREP

Founded in 2005, and with five offices across the Nordics, NREP has become a leading real estate developer and innovator in the Nordic market. The company was involved in projects such as Helsinki Airport, North Harbour in Copenhagen, or Pelican Self-Storage, the first-ever building constructed from recycled concrete. Overall, NREP has made more than 275 real estate investments, and its managed assets are worth €5 billion.

 

Photos: Agoda, Booking.com, Nordic Choice Hotels